Foto: Shutterstock/sitthiphong

Nemačke vladine organizacije trebalo bi do kraja godine da zatvore svoje Fejsbuk naloge nakon što je poverenik za zaštitu podataka utvrdio da ova društvena mreža nije promenila svoju praksu u skladu sa nemačkim i evropskim zakonima o privatnosti.

U pismu vladinim institucijama i agencijama ranije ovog meseca, komesar Ulrih Kelber rekao je da Fejsbuk nije pružio garancije da će zaštiti podatake u skladu sa propisima koji važe u EU.

Kelber je dodao i da se čini da aplikacije Klabhaus, TikTok i Instagram imaju slične nedostatke, pa je preporučeno državnim institucijama da prestanu da ih koriste sve dok kompletan izveštaj po ovom pitanju ne bude završen.

Zvanična Fejsbuk stranica nemačke vlade ima preko milion pratilaca, a poverenik za zaštitu podataka je naglasio da je nemoguće voditi „fan stranice“ na Fejsbuku, a da lični podaci pratilaca ne budu preneti u SAD.

Prema zakonima EU, lični podaci mogu da se iznose iz Unije isključivo na način kako to predviđaju stroga pravila za zaštitu podataka, što u SAD nije slučaj.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar