Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Nemačka će u nedelju zatvoriti granice sa Austrijom i Češkom zbog opasnosti od širenja mutiranih sojeva korona virusa, saopštilo je danas nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova. Cilj ovih mera je sprečavanje širenja mutiranih sojeva virusa u Nemačku. Cilj ovih mera je sprečavanje širenja mutiranih sojeva virusa u Nemačku.

„Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer doneo je odluku da pored kontrola granica prema Austriji, koje postoje od izbegličke krize, i na graničnim prelazima prema Češkoj uvede privremene kontrole“, saopštilo je ministarstvo.

Cilj ovih mera je sprečavanje širenja mutiranih sojeva virusa u Nemačku.

Iz tih područja zabranjen je ulazak u Nemačku, s izuzetkom nemačkih državljana i stranaca sa stalnim boravištem u Nemačkoj.

Zehofer je ranije od savezne vlade zatražio da pogranična područja u Češkoj i austrijsku pokrajinu Tirol proglasi područjima s mutiranim virusima kako bi se, kao i u slučaju Velike Britanije, Južne Afrike i Brazila, mogla uvesti zabrana ulaska u zemlju.

Vlada u Pragu je najavila da će od petka izolovati pogranična područja oko gradova Heb, Sokolov i Trutnov.

Austrijska vlada je početkom nedelje Tirol proglasila područjem u koje se ne preporučuje putovanje.

Političari u Bavarskoj već nekoliko dana kritikuju popuštanje mera koje je u Austriji na snazi od ponedeljka, strahujući da bi to moglo negativno da utiče na pozitivan epidemiološki razvoj situacije u Bavarskoj.

Savezne i pokrajinske vlasti u sredu su produžile stroge mere zatvaranja u Nemačkoj do 7. marta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar