kovid; pacijent; bolnica; respirator
Foto: EPA-EFE/Brais Lorenzo

Nemačko udruženje lekara intenzivne nege zatražilo je danas vraćanje oštrih mera kako bi se sprečio treći talas pandemije koronavirusa.

Pročitajte još:

„Na osnovu podataka koje imamo i zbog širenja britanske varijante, mi smo za vraćanje mera kako bismo sprečili snažni treći talas“, rekao je direktor udruženja lekara intenzivne nege Kristijan Karagianidis.

„Ako vlada i regioni odmah ne vrate oštre mere, broj pacijenata na intenzivnoj nezi, kojih je trenutno 2.800, mogao bi da se brzo poveća na 5.000 ili 6.000 ako pružimo priliku virusu da se širi“, upozorio je on.

„Nemamo šta da dobijemo ostavljajući otvorene sledeće ili naredne dve nedelje, jer ćemo vrlo brzo dostići visok nivo i na tom visokom nivou biće dvostruko teže spustiti brojke“, dodaje taj lekar.

Nemačke zdravstvene vlasti već nekoliko dana upozoravaju na posledice trećeg talasa koronavirusa povezanog sa širenjem britanske varijante.

Institut „Robert Koh“ je u subotu upozorio da bi trebalo očekivati veći broj slučajeva prve nedelje aprila nego za Božić.

Direktor tog instituta Lotar Viler  ocenio je u četvrtak da je u Nemačkoj počeo „treći talas“.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar