Foto:Tanjug/AP Photo/Aleksander Khitrov

Nekoliko hiljada građana na području Primorske pokrajine na dalekom istoku Rusije i dalje je danas bez grejanja i električne energije posle ledene oluje koja je zahvatila to područje prošle nedelje. Skoro 900 tona leda, koji je nastao tokom snežnog ciklona, uklonjeno je sa mosta na ostrvu Ruski u Vladivostoku.

Rusko Ministarstvo energetike saopštilo je da je 5.800 stanovnika Primorske pokrajine bez struje, dok je oko 3.300 građana Vladivostoka, glavnog grada tog područja, ostalo bez grejanja.

Tu oblast je 18. novembra pogodila ledena kiša a sutradan se nekoliko hiljada stanovnika ujutro probudilo bez struje i grejanja. Debeli slojevi leda prekrili su drveće, automobile, puteve i dalekovode, od kojih su mnogi pukli pod teretom leda.

Lokalne vlasti navele su da tako vreme nije bilo u poslednjih 30 godina.

U Vladivostoku je padala ledena kiša i postoje problemi sa mobilnom komunikacijom. Automobili, drveće i žice su okovani ledom, srušena stabla i grane leže svuda i padali su stubovi.

Foto:Press Office of the Primorye Ter / TASS / Profimedia

U subotu su padavine svuda prestale.

Foto:Tanjug/AP Photo/Aleksander Khitrov

Skoro 900 tona leda, koji je nastao tokom snežnog ciklona, uklonjeno je sa mosta na ostrvu Ruski u Vladivostoku, saopštila je vlada Primorja. Ostalo je da se ukloni još oko hiljadu tona“.

Vlasti su organizovale trajekt koji prevozi ljude na kopno. Kapacitet trajekta je 20 automobila i vozi na svaka 2 sata.

Vlada u Moskvi je dodelila pomoć od oko 700 miliona rublja (oko devet miliona dolara) toj oblasti u kojoj je proglašeno vanredno stanje.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar