Aleksandar Lukašenko Foto:Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Rusko nuklearno oružje koje je raspoređeno u Belorusiji je faktor u odvraćanju agresije, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

„Nuklearno oružje znači sigurnost. Ne daj Bože da ga upotrebimo. Nadam se da do toga neće doći. Ne želim da moj narod ide u rat, to je strašna stvar. Izvlačimo zaključke i učimo lekcije. Ne zveckamo oružjem, ali se spremamo da branimo svoju zemlju“, istakao je Lukašenko na sastanku sa stanovnicima gradića Belovežskog u Brestskoj oblasti, prenosi TASS.

Ukrajina, rat, vojska, nuklearno oružje
Foto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia/Shutterstock

Prema njegovim rečima, više od polovine nuklearnog oružja koje je trebalo da bude raspoređeno u Belorusiji već je isporučeno i distribuirano.

„Ne provaljujemo u tuđe domove i očekujemo da se drugi klone naših. Zaštitićemo sebe i svoju bezbednost uz pomoć naših prijatelja“, naglasio je beloruski predsednik.

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin Foto:Tanjug/Pavel Byrkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je istakao da se Belorusija oslanja na podršku Rusije.

„Ne možemo sami, a ko će nam pomoći? Samo naš narod na istoku, Rusi“, rekao je Lukašenko.

Pročitajte još...

On je naglasio da je rusko rukovodstvo odgovorilo i na najozbiljnije zahteve Minska, koji se tiču razmeštanja nuklearnog naoružanja. To je, kako je naveo, element bezbednosti zajedno sa nuklearnom elektranom u toj zemlji.

„Niko nikada nije napao zemlju nuklearnim oružjem. Imamo i nuklearnu elektranu i to je veoma jak bezbednosni faktor“, poručio je Lukašenko.

BONUS VIDEO Teorija zavere o Putinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar