zatvor, navaljni
Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina/File Photo

Ruski zatvorski kamp u kojem se nalazi opozicionar Aleksej Navaljni naručio je 32 nove kamere za nadzor, kao i drugu opremu koja služi za pojačanje bezbednosti zatvorske ustanove.

POGLEDAJTE JOŠ:

Jedan od najvećih kritičara ruskog predsednika Vladimira Putina trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, u trajanju od dve godine i osam meseci. Navaljni je u februaru osuđen zbog kršenja uslovne kazne zatvora. Po dogovoru sa sudijom, trebalo je da se redovno javlja i izveštava o svom statusu. Međutim, Navaljni je otrovan Novičokom i bio je u komi nekoliko meseci, što ga je sprečilo da se redovno javlja sudiji. Po sletanju na moskovski aerodrom Šeremetjevo, uhapšen je i odmah procesuiran.

On se sada nalazi u popravnoj ustanovi, 200 kilometara udaljenoj od Moskve, a njegov pravni tim više puta je isticao da Navaljni nema uslove za normalan život, kao i da je podvrgnut mučenju.

Navaljni je optužio čuvare da ga bude na sat vremena i uskraćuju lečenje koje mu je neophodno. On je u tekstu na blogu naveo da su „kamere svuda“, a da mu advokati pomažu da održi vezu sa spoljnim svetom.

Prema podacima javnih nabavki, zatvorska ustanova u kojoj se nalazi Navaljni danas je poručila 32 kamere, mrežne kartice, diskove, kablove i drugu opremu, u vrednosti od pet hiljada evra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar