Foto: NASA/JPL-Caltech/SWNS / SWNS / Profimedia

Američka svemirska agencija NASA naišla je na "neočekivani" sjajni objekt na Marsu. Njihov rover Perseverance snimio je predmet nalik metalnoj foliji tokom svog rutinskog lutanja. No, pre nego što se krene s nagađanjima o vanzemaljcima, istina je verovatno mnogo bliža nama.

Naime, ispostavilo se da je materijal jedan od NASA-inih. Stručnjaci su ovo ‘iznenađujuće’ otkriće objavili na Tviteru i rekli da im se čini kako je reč o komadu termalno pokrivača. Verovatno je ostao tamo otkako se Perseverance spustio na Crvenu planetu 2021. godine.

Kada se fotografija zumira, moguće je videti sitne tačkice koje su uobičajene za termalno pokrivač.

U razgovoru za CNET, predstavnik NASA-e rekao je da su sigurni da je to deo pokrivača, ali su manje sigurni oko toga o kojem se tačno delu letelice radi, prenosi Jutarnji list.

„Manje je jasno iz kojeg je dela letjelice došla ili kako je tačno dospela tamo. Naš tim smatra da se to verovatno dogodilo tokom faze spuštanja“, rekao je Endru Gud iz NASA-ine Laboratorije za mlazni pogon (JPL).

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da ne znaju da li je tamo sleteo nakon nesreće ili ga je odneo vetar. Ipak, nisu svi bili impresionirani ovim otkrićem. Neki ipak smatraju da NASA baca otpad na Marsu.

„Tamo još nema ljudi, a već smo ostavili smeće“, komentarisao je jedan nezadovoljni komentator.

„Mi ljudi smo tamo uspješno ostavili svoje smeće, čak i pre nego što smo nogom kročili tamo“, dodao je ogorčeno drugi korisnik Tvitera, prenosi Njujork Post.

BONUS VIDEO: Bezos predstavio „Blue Reef“, budućnost svemirskog turizma

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare