Foto: Instagram/gattyan.gyorgy

Đerđ Gatian (51), mađarski milijarder koji je izgradio imperiju od striming sadržaja za odrasle, kritikovao je ujedinjenu mađarsku opoziciju u svom intervju za "Forbs" i najavio mogući ulazak u politiku.

PROČITAJTE JOŠ:

Gatian je osnivač uspešnog servisa „LiveJasmin“, a nedavno je pokrenuo kampanju za digitalizaciju u Mađarskoj naglašavajući potrebu digitalnog obrazovanja.

On traži da postojeće političke partije usvoje njegove političke ideje, a ukoliko se to ne dogodi nagovestio je da bi mogao da formira i sopstvenu političku partiju. Čak, u interjvuu je rekao da već ima registrovanu partiju, ali je odbio da kaže njeno ime.

„Prema mom mišljenju, opoziciona koalicija nikada neće dobiti dvotrećinsku većinu. Sada imam veće šanse za to. Moja prva mera biće da u Mađarskoj uvedem da osoba može da bude premijer u dva mandata, a isto važi i za ministre“, rekao je Gatian.

Milijarder je rekao da ne želi da preuzme funkciju premijera, već samo da donese ovu meru. Takođe nije želeo da otkrije ni da li će se kandidovati na izborima u aprilu 2022.

U intervjuu za Index.hu rekao je da državu ne treba reorganizovati na političkoj, već na ekonomskoj osnovi, tamo gde je to moguće. Istakao je da vidi kako su dva politička tabora zainteresovana samo za vlast, ali ne i za budućnost zemlje.

Prema njegovim rečima, opozicionar Peter Marki-Zaj bi bolje prošao da je tražio saradnju sa njim umesto da ga optužuje. Milijarder smatra da će dobiti podršku između 20-25 odsto birača, koji ne žele da glasaju ni za Fides Viktora Orbana ni za opozicionu koaliciju.

Govorio je o slučaju poreske uprave, za koji kaže da definitivno „nije prijatejl sadašnjeg sistema“.

„Svoju imovinu sam stekao na pošten način, ne mogu da me ucenjuju ili da me plate. Da sam hteo da zarađujem od politike, to ne bih radio ovde, već u inostranstvu“, rekao je on.

Ko je Đerđ Zoltan Gatian?

Đerđ Zoltan Gatian je mađarski biznismen. Vlasnik je Docler Grupe. Odlučio je da glavni aktivnosti svojih kompanija prebaci u inostranstvo – u Los Anđeles i Luksemburg.

Prema Forbsu, on je treća najbogatija osoba u Mađarskoj sa neto bogatsvom od 280 milijardi forinti (prema nekim podacima njegovo bogatstvo iznosi 245,6 milijardi forinti).

Docler Holding je multinacionalna IT i medijska kompanija osnovana 2011. godine sa sedištem u Luksemburgu, a ima kancelarije u Budimpešti, Los Anđelesu, Parizu i Hongkongu. Kompanija broji više od 1.300 zaposlenih širom sveta.

Glavni profil grupe je razvoj i upravljanje vodećim svetskim veb lokacijama u industriji striminga uživo, ali je takođe pronašla ili kupila veliki broj drugih raznovrsnih kompanija.

Rođen je u Budimpešti 1970. godine. Otac mu je bio zidar i građavinski preduzetnik, a majka mu je bila domaćica. Studirao je na fakultetu fizičkog vaspitanja i sportskih nauka.

Gatian je 2001. godine kreirao „LiveJasmin“ koji pruža usluge sadržaja za odrasle zasnovanu na tehnologiji strimovanja koja danas ima najveći promet među sličnim veb sajtovima. Broj posetilaca na tom sajtu je veći od CNN-a.

Docler Holding Enterprajz pruža različte IT i internet usluge. Na osnovu tehnologije „LiveJasmin“ i prednosti video striminga, napravio je sajt za proricanje sudbina na mreži.

U njegovom vlasništvu je momdna palata pod nazivom „Poljubac stila“, koja je osnovana 2013. godine.

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić Viktor Orban lepo mesto vino Dunav

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare