Rusija je tokom noći ponovo dronovima napala oblast Odese, ali se na udaru našla i jedna luka na Dunavu, pri čemu je oštećeno nekoliko objekata, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane.

Ukrajinska vojska nije precizirala koja je od dunavskih luka bila na metu, ali je navedeno da su „višespratne administrativne zgrade pretrpele značajnu štetu“.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana uspela je da obori 11 bespilotnih letelica Šahed iznad Odese, za koje je Južna komanda zemlje rekla da su „namerno“ gađale infrastrukturu na reci Dunav.

Foto: Ukraine’s Operational Command ‘South’ /Handout via REUTERS

„Tokom noćnog napada na jugu Odeske oblasti, snage PVO uništile su 11 jurišnih bespilotnih letelica Šahed-136. Neprijatelj je namerno pokušao da uništi lučku infrastrukturu na Dunavu“, navodi se u saopštenju ukrajinske vojske.

Foto:Oleh Kiper/Odesa Regional State Administration/Handout via REUTERS

Podsetimo, od kako se Rusija povukla iz sporazuma o žitu 17. jula, Moskva je pokrenula niz napada na zalihe žita u ključnim ukrajinskim gradovima, a reka Dunav je postala poslednja meta.

Foto:Ukraine’s Operational Command ‘South’ /Handout via REUTERS

Luke na Dunavu, koje se nalaze na granici Ukrajine sa Rumunijom, sada glavni su put Kijeva da otpremi milione tona ukrajinskog žita u ostatak sveta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar