Francuska protest
Protesti u Francuskoj Foto:SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Dva centra za vakcinaciju u Francuskoj napadnuta su u jeku protesta protiv novih, oštrijih epidemioloških mera francuske vlade.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan punkt za vakcinaciju na jugoistoku Francuske je opljačkan i devastiran u petak uveče, saopštili su nadležni, a samo dan kasnije na jugozapadu Francuske je delimično uništena jedna klinika, prenosi BBC.

Više od 100.000 ljudi je izašlo na ulice francuskih gradova u znak protesta protiv novih, strožijih restriktivnih mera uvedenih kako bi se suzbilo širenje korona virusa i zaustavio porast broja novoinficiranih.

Kontroverzne mere vlade u Parizu uključuju obaveznu vakcinaciju za sve radnike u zdravstvu i uvođenje propusnica za pristup javnim prostorima, a vlada predsednika Emanuela Makrona je na meti optužbi za kršenje građanskih sloboda.

Anti-vakserski grafiti su osvanuli nedaleko od uništenog punkta za vakcinaciju u Lans-an-Verkorsu nedaleko od Grenobla, a u subotu je podmetnut požar na klinici u varošici Urunj, nedaleko od Bijarica na jugozapadu Francuske.

U međuvremenu, tokom subotnjih protesta u Parizu, opoziciona političarka Martin Voner pozvala je demonstrante da izvrše „opsadu“ kancelarija svih zakonodavaca koji su u Parlamentu podržali uvođenje novih restriktivnih mera francuske vlade.

Bonus video: Sve što niste znali o trećoj dozi vakcine protiv korone

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare