Foto: EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER

U avionskoj nesreći koja se dogodila u petak popodne kada se avion kompanije Pakistan International Airlines (PIA) srušio u naseljeno mesto pri sletanju na aerodrom u Karačiju, najmanje 76 ljudi je poginulo, prenose mediji u toj zemlji.

Piloti Erbasa A320 sa 91 putnikom i osam članova posade pokušali su da slete na aerodrom, kada su avionu otkazali motori, pa su uputili poziv u pomoć. Avion kompanije PIA srušio u naseljeno mesto Model Koloni, nedaleko od međunarodnog aerodroma Džinah na koji je trebalo da sleti.

Potvrđeno je da su namanje dva putnika preživela nesreću, prenosi BBC. Anadolija prenosi da je Ministarstvo zdravlja provincije Sindh saopštilo da su preživela tri putnika.

Portparol Ministarstva zdravlja, izjavio je da je dosad 66 tela izvučeno s mesta nesreće, ne navodeći da li se radi o putnicima ili žiteljima naselja u koje se srušio avion. Istakao je da je jedan od preživelih i Zafar Masud, generalni direktor Banke Pundžab, koji je bio jedan od putnika.

Direktor kompanije PIA Arpad Malik izjavio je da je pokrenuta istraga o nesreći i da preliminarni pokazatelji upućuju na tehnički kvar na avionu kojeg je neposredno pre pada kontrolnom tornju prijavio i pilot.

Vlasti su prvobitno navele da strahuju da bi bilans smrtno stradalih mogao zastrašujuće da poraste zbog činjenice da se avion srušio na naselje, ali kako navodi CNN sada se veruje da nema žrtava na zemlji jer avion nije pogodio stambene zgrade.

Premijer Pakistana Imran Kan je na Tviteru napisao da je u stalnom kontaktu sa spasilačkim ekipama i zvaničnicima PIA-e, potvrdivši da je pokrenuta istraga o nesreći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar