Majami zgrada Florida
Majami zgrada Foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Spasioci na Floridi pronašli su još četiri tela u ruševinama zgrade "Champlain Towers", te je sad ukupno devetoro poginulih, a 156 osoba smatra se nestalima nakon što se zgrada u Surfsajdu srušila u četvrtak rano ujutro.

POGLEDAJTE JOŠ:

“Ulažemo sve moguće napore kako bismo identifikovali nova tela koja smo pronašli”, rekla je gradonačelnica okruga Majami Daniela Levin Kava na konferenciji za medije.

U subotu kasno uveče objavljena su imena još tri identifikovane žrtve, a u petak još jedne žrtve, 54-godišnje žene koja je živela u jednom od stanova.

Nekoliko blokova dalje od mesta nesreće, vernici se okupljaju u obližnjoj crkvi kako bi oplakivali žrtve i molili za nestale, između ostalog, i za jedanaestogodišnju devojčicu, čija se čitava porodica takođe smatra nestalom.

Gradonačelnik Surfsajda Čarls Barket rekao je da se radi na tome da članovi porodica nestalih mogu doći bliže ruševinama kako bi se molili za nestale i oplakivali žrtve.

Snimci iz vazduha pokazuju da se na mestu nesreće trenutno nalaze barem dve dizalice i dva rovokopača. Na pitanje o tome hoće li se iz akcije spasavanja preći na sanaciju, gradonačelnik Barket rekao je da ne. Iako se na lokaciji nalazi teška mašinerija, “to će do daljeg biti akcija spasavanja”.

“Nećemo stati sve dok iz ruševina ne izvučemo sve stanare“, poručio je Barket.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar