Foto:Handout / AFP / Profimedia

Pri padu kabine žičare s dvadeset metara visine u Italiji poginulo je 14 osoba, od kojih petoro Izraelaca, jedan par i jedno dete s prebivalištem u Italiji i jedan par koji živi u Izraelu.

Pročitajte još:

Dvoje dece od devet i pet godina hospitalizovano je u Torinu. Devetogodišnje dete je podleglo povredama, a drugo je još uvek u kritičnom stanju i ima prelom lobanje i nogu.

Italijanski predsednik Serđo Matarela i premijer Mario Dragi izjavili su saučešće porodicama nastradalih.

Nesreća se dogodila oko 12,30 časova na 100 metara od poslednje visinske stanice žičare. Konopac koji je vukao žičaru pukao je na najvišem delu rute. U kabini se u tom trenutku nalazilo 15 ljudi.

Kapacitet kabina je 35 putnika pa je preopterećenost kao uzrok nesreće odbačena.

„Kabina je pala sa petnaestak metara i zabila se u drvo“, objasnio je jedan lokalni karabinjer.

„Gondola samo što nije stigla do Motaronea. U jednom trenutku je krenula unatrag, udarila u stub koji ju je odbacio“, objasnila je gradonačelnica Stree, Marčela Severino.

Žičara povezuje selo Stresa i planinu Motarone i nalazi se na visini od 1.500 metara.

Foto:Handout / AFP / Profimedia

Na prvim snimcima s mesta tragedije prikazani su vatrogasci i policajci oko ostataka crveno-bele kabine, koja je pala u teško dostupno šumovito područje.

Žičara je bila zatvorena između 2014. i 2016. godine zbog radova na održavanju.

U nedjelju uveče italijanske novine Korir dela Sera objavile su imena žrtava: Amit Biran (30), Tal Peleg (Amitova supruga, 26), Tom Biran (sin Birana Amita i Peleg Tal, 2), supružnici Barbara Kohen Koniski (71) i Itšak Kohen (82), Šahaisavandi Mohamadreza (23), Serena Cosentino (27), Silvia Malnati (26), Aleksandar Merlo (29), Vitorio Zorloni (54), Elizabeta Persanini (38), Matija Zorloni (sin Vitorija i Elizabete Persanini, 5), i supružnici Gasparro Angelo Vito (45) i Roberta Pistolato (40).

Foto:Handout / AFP / Profimedia

Brat malenog Toma, Eitan (9), jedini je preživio tragediju i nalazi se u bolnici u teškom stanju. Njegovi pradeda i prababa, Itšak i Barbara su deka i baka preminule Tal Peleg. U Paviju su pristigli pre nekoliko dana iz Tel Aviva kako bi se susreli s članovima svoje porodice. Taj sunčani dan želeli su da iskoriste za uživanje u prirodi.

Poginula Roberta Pistolato i suprug Angelo Vito Gasparo (45) otputovali su na jezero Mađore kako bi proslavili Angelin 40. rođendan. Porodici u Pugliji, tačnije sestri, Roberta je u nedjelju poslala posljednji SMS poruku.

„Idemo gore do žičare“, napisala je ona.

Stradali mladi par, Silvia i Aleksandar Merlo, bili su u vezi deset godina, a u planu je bilo i da se venčaju.

Foto:Handout / AFP / Profimedia

Petogodišnji sin Elizabete Persanini, Matija Zorloni, u teškom je stanju prebačen u bolnicu u Torinu u kojoj je i preminuo.

U strašnoj nesreći stradalo je ukupno pet porodica- dve s prebivalištem u Lombardiji, jedna u Emiliji Romagni, jedna u Kalabriji i porodica izraelskog porekla koja je živela u Paviji.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar