Foto: Twitter/Srpsko narodno Vijeće

Srspko narodno veće na Tviteru je objavilo još jedan sramotan grafit iz Hrvatske s porukama mržnje prema Srbima koji se nalazi tik uz dečje igralište.

Još jedan odvratan grafit s porukama mržnje i pozivom na ubijanje Srba osvanuo je u Zagrebu. U Svetoj Klari u Čavoglavskoj ulici kod dečjeg vrtića na zidu je nacrtano drvo na kojemu su obešeni ljudi i uz to piše „Serbian family tree“, prenosi Dnevnik.hr.

„Kakvi uzori, takva mladost. Ne možete prećutati partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika… A onda očekivati hrabre generacije“, objavilo je Srpsko narodno veće na Tviteru uz fotografiju.

Nakon sramotnog transparenta u zagrebačkoj Kustošiji i grafita u Borovju, ovo je već treća odvratna poruka mržnje koja je osvanula na ulicama glavnog zagrebačkog grada u poslednjih nekoliko dana.

„SNV je fotografiju dobio ili od članova ili njihovih prijatelja, a naši izvori kažu kako toga juče tamo nije bilo“, rekao je Milorad Pupovac komentarišući jučerašnju poruku na Borovju.

Podsetimo, užasna poruka ženama i deci srpske nacionalnosti u Kustošiji dovela je hapšenja zasad osam osoba.

„Srpsko porodično stablo“, inače, u poslednjih nekoliko godina često se pojavljivalo na hrvatskim ulicama. Tako se pre nekoliko godina Tviterom proširila fotografija uslikana pored jednog zagrebačkog vrtića, koja prikazuje nalepnicu sa nacrtanim ljudskim telima obešenim o drvo i natpisom „Srpsko porodično stablo“. Isti „motiv“ u formi grafita osvanuo je pre dve godine i u Vukovaru.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare