Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp održao je miting u Finiksu u Arizoni na kojem se okupilo više od tri hiljade studenata koji mahom nisu nosili maske.

Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Skup „Studenti za Trampa“ organizovan je u „Drim siti crkvi“ i prenošen grupama širom zemlje. Organizatori su pre održanja skupa rekli da se zdravstvene i bezbednosne mere još finalizuju i da nije bilo utvrđeno da li će se tražiti od prisutnih da nose maske ili da drže fizičku distancu. Sudeći po fotografijama, nije se tražilo.

Tramp posetio je granicu između SAD i Meksika da proslavi izgradnju više od 320 kilometara zida, nadajući se da će to podsetiti glasače na napredak koji je ostvario u svojim obećanjima u kampanji pred predsedničke izbore 2016.

Tramp je ocenio da taj zid, mestimično visok i više od 10 metara, ne samo što je zaustavio ilegalne migrante već i koronavirus.

„On je zaustavio COVID-19, zaustavio je sve“, izjavio je Tramp u američkoj državi Arizoni, koja je u poslednje vreme pri vrhu tabele porasta broja zaraženih.

Tramp pokušava da oživi svoju kampanju za reizbor posle mitinga u Talsi, u državi Oklahomi, za vikend koji je trebalo da pokaže njegovu političku snagu i ekonomski uspeh, ali je protekao neslavno, s hiljadama praznih mesta u ogromnoj sali i uz mnoštvo pitanja o vođstvu predsednikove kampanje, čak i o njegovoj prikladnosti za još četiri godine u Beloj kući.

Slab odziv na skupu u Oklahomi pojačao je njegovu usmerenost na posetu Arizoni koja je istovremeno i država gde su glasači neopredeljeni za izbore 2020. i žarište koronavirusa.

Posetom granici Tramp je pokušao da promeni temu i predstavi nešto što će, kako veruje, animirati njegovu bazu za novembarske predsedničke izbore.

„Naša granica nikad nije bila bezbednija“, rekao je Tramp prilikom sastanka s republikanskim guvernerom Dagom Dusijem i zvaničnicima savezne granične patrole.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare