Foto: EPA-EFE/YONGYOS PUEKSARAK

Tržni centar u Bangkoku zamenio je dugmad za pozivanje lifta sa nožnim papučicama u nameri da spreči širenje koronavirusa i pomogne kupcima da steknu osećaj sigurnosti kako bi se opustili i lakše donosili odluku da dođu u šoping, prenosi Bankgkok post.

Kupci na trgu Sikon u Bangkoku bili su iznenađeni i zbunjeni kada su posle skoro tri meseca došli ponovo u šoping mol i videli pedale ispred liftova, ali i u kabini, a kada su shavatili čemu one službe bili su zadovoljni odlukom menadžmenta jer više nije bilo potrebe da dodiruju rukama bilo šta u liftu.

„Sada nogom možemo da pozovemo lift, a kada uđemo pritiskom na jednu od devet pedala biramo sprat na koji idemo“, rekli su oduševljeni žitelji glavnog grada Tajlanda, gde su tržni centri i robne kuće otovorene pre šest dana.

Prote Sosotikul, potpredsednik kompanije Sikon development, koja je vlasnik mola kaže da su pedale mnogim ljudima pomogle da budu opušteniji i da ne misle da moraju da pritiskaju dugmad koju su svi već ispipali.

Odluka o otvranju molova usledila je nakon više od dva i po meseca od zatvaranja, u okviru druge faze relaksacije mera jer je broj novih slučajeva koronavirusa smanjen.

Na Tajlandu, zemlji koja ima 65 miliona stanovnika evidentirano je 3.039 pozitivnih slučajeva i 56 izgubljenih života.

U sredu je registrovan jedan novooboleli.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)