Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na Šoderici u Legradu u Hrvatskoj bila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac. Izvestila je da se naoko vidi kako nivo vode i dalje raste.

„Jedna kuća je odbranjena malenim, improviziranim zemljanim nasipom. Meštani sad strahuju hoće li borovi i korenje izdržati. Ovo je situacija koju niko nije predvideo. Stara Šoderica i nova Šoderica su se spojili. Nivo vode raste i niko ne zna kako do toga dolazi“, rekla je.

„Na jezeru se događaju i situacije da čovek bude na SUP-u. To je vrlo opasno, sve merodavne službe upozoravaju da se to ne sme raditi“, navodi, prenosi Dnevnik.hr.

Dodaje da je stariji meštanin ranije popodne otišao na obližnje ostrvo kako bi verovatno pogledao svoje pčele, nije se javljao na telefon supruzi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve nadležne službe dva su ga sata tražile, desetak – petnaestak ljudi nije radilo na odbrani od poplave u tom trenutku nego su tražili njega. Nadležni mole da se takve stvari ne čine u ovim uslovima jer su svi angažovani u spasavanju onoga što se spasiti može“, kazala je Štrbac.

„Tu su brojni vatrogasci iz nekoliko županija i meštani, udruženje i zaista im ne trebaju situacije u kojima neki rade nepromišljene stvari pa ih je potrebno tražiti, bilo da se bave sportom ili gledaju svoju imovinu“, navodi.

„Jezero malo raste, malo pada, ali uglavnom raste pa se svi ovde prisutni nadaju kad prođe glavni talas da bi moglo da počne da se smiruje sve i da bi mogli da imaju i jednu mirnu noć“, zaključila je Štrbac.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar