Milorad Dodik Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH Milanko Kajganić izjavio je da na predmetu pranja novca u vezi sa kupovinom vile sadašnjeg srpskog člana Predsedništva BiH u Beogradu rade dva tužioca.

Kajganić je ovo rekao u Domu naroda parlamenta BiH, koji je raspravljao o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu, nakon što je delegat Mladen Bosić (SDS) tokom diskuje o radu pozvao Kajganića da „ne drže više u ladici predmet o pranju novca o kupovini Dodikove vile u Beogradu“ iz 2015. goidne.

„Zatvorite taj predmet, kažite nema dokaza, samo završite taj slučaj. To baca mrlju na pravosuđe“, kazao je Bosić.

Kajganić je pozvao Bosića da podnese pismeni zahtev i da će biti upoznat dokle se stiglo u vezi tog predmeta i kada se očekuje završetak istrage.

„Kada je u pitanju predmet pranja novca iz 2015. godine u vezi sa kupovinom Dodikove vile u Beogradu, na njemu rade dva tužioca. Dodik je dva puta saslušan i ja u javnosti sada ne mogu iznositi detalje u vezi s tim“, kazao je glavni tužilac BiH.

On je dodao da postoje i poteškoće u radu tužilaca na tom predmetu.

Kajganić odgovarao i na pitanja delegata koja se odnose na predmete i istrage nakon što je pravosuđe BiH dobilo kriptovane Sjak i Anom aplikacije od Evropola i FBI, a koje su pokazale umešanost određenih ljudi iz policijskih i pravosudnih struktura u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

***

BONUS VIDEO: Dodik iz automobila pokazao srednji prst novinarima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar