Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Kako je javio portal pozega.eu, momačko veče koje se održalo u četvrtak u mestu Kunovci kod Požege otišlo je u pogrešnom smeru. Kako su im ispričali očevici, u jednom trenu počele su da se bacaju ručne bombe.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moglo je doći do veće tragedije, na svu sreću nije. Od krhotina bombe koju je bacio neodgovoran pojedinac povređene su tri osobe. Povređeni su prevezeni u bolnicu, gde im je pružena lekarska pomoć“, prepričao je jedan očevidac.

„Sinoć oko 23:30 ispred porodične kuće u Kunovcima 27-godišnjak pod uticajem alkohola aktivirao je eksplozivnu napravu kojom prilikom je povređen 64-godišnjak koji je takođe bio pod uticajem alkohola, kao i 27-godišnjak“, rekla je portalu portparolka požeške policije, prenosi Index.hr.

27-godišnjak je uhapšen pa policija sprovodi kriminalističko istraživanje.

Policija objavila detalje, povređeno četvoro ljudi

Policija je danas objavila detalje.

„Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom sa područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena dela „Dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari“.

Naime, 27-godišnjak je u četvrtak 17. juna 2021. oko 23:30 u mestu Kunovci u dvorištu porodične kuće pod uticajem alkohola aktivirao eksplozivnu napravu, čime je izazvao opasnost za život ili telo ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u blizini.

Usled aktiviranja eksplozivne naprave povređena su trojica muškaraca starosti 25, 26 i 64 godine, kao i osumnjičeni. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 27-godišnjak tokom 2021. godine neovlašćeno nabavio i posedovao ručnu bombu, a koju je aktivirao 17. juna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 27-godišnjaka je podnesena krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje u počinjenje krivičnih dela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i predan je pritvorskom nadzorniku“, objavila je policija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar