Foto: Instagram/didenko.katerina

Tri osobe ubijene su nakon što je suvi led izliven u bazen tokom proslave 29. rođendana uticajne ruske influenserke Eekaterine Didenko u Moskvi.

Oko 25 kilograma suvog leda preliveno je u bazen sa namerom da stvori „vizuelni efekat“ i impresionira goste. Međutim ljudi u bazenu su odmah počeli da se guše i gube svest, a mežu troje mrtvih je i 32-godišnji Valentin Didenko, suprug influenserke koji je uneo led. Među nastradalima su i Natalija Monakova i Juri Alferov, koji su imali samo 25 godina piše Independent.

Suvi led, je zapravo smrznut ugljen-dioksid, koji stvara veliku paru kada se stavi u vodu. Uzrok smrti još nije poznat, ali para može da izazove povišen nivo ugljen dioksida u krvi kada se pusti u neadekvatno provetren prostor.

Ekaterina je objavila video na Instagramu nakon nesreće u kojem je uplakana pričala o tome kako su nastradali njen suprug i njeni prijatelji.

Inače, Didenko, koja je veoma popularna u Rusiji, ali i svetu, po zanimanju je farmaceut i preko Instagrama i drugih društvenih mreža daje savete o lečenju i zdravom životu, pa se svi pitaju kako je moguće da nije znala kakve će posledice imati stavljanje suvog leda u bazen.

Ruski istražni komitet istražuje incident, a portparolka Julia Ivanova potvrdila tri smrtna slučaja.