Karon Blake Foto:Screenshot/Twitter/@LindsayAWatts

Ubistvo 13-godišnjeg dečaka od strane čoveka koji je sumnjao da je učenik provalio u automobile, šokiralo je SAD.

Karon Blejk je ubijen u subotu, 7. januara, u Vašingtonu, a niko nije uhapšen zbog njegovog ubistva.

Hitna pomoć stigla je na lice mesta nakon dojava o pucnjavi oko 4 sata ujutro. Tinejdžer je prebačen u bolnicu, ali je nažalost podlegao ranama.

Nakon istrage, policija je saopštila da je mladića upucao muškarac koji je živeo u bloku nakon što je „čuo zvukove i primetio nekoga ko je, izgleda, petljao oko vozila“.

U saopštenju policije se navodi: „Muški stanovnik je izašao napolje, naoružan registrovanim vatrenim oružjem, da dalje istraži. Došlo je do interakcije između maloletnog mladića i muškarca. Tokom interakcije, muškarac je ispalio vatreno oružje i pogodio žrtvu.“

Blejkova smrt izazvala je žestoku reakciju zajednice od strane aktivista koji su zahtevali da se ubica uhapsi i njegovo ime objavi. Ubica nije optužen za zločin niti je javno identifikovan, ali policija i američko tužilaštvo kažu da je istraga u toku.

Sastanak zajednice u utorak uveče privukao je više od 300 gnevnih građana koji su punili društveni centar pored srednje škole Bruklend, koji je Blejk pohađao. Šon Long, deda tinejdžera, rekao je: „Nisam znao da možeš jednostavno da ubiješ nekoga zbog materijalne štete. To je suludo.“

Boreći se da progovori zbog povika gomile, pomoćnica šefa policije Morgan Kejn iz Policijske uprave Metropolitena rekla je da ne može da podeli identitet ubice niti bilo kakve detalje o istrazi koja je u toku.

PROČITAJTE JOŠ:

Kejn je rekao: „Želimo isto što i vi. Želimo da saznamo šta se dogodilo“.

Stanovnica tog područja Trejsi Lukas obratila se Kejnu i optužila MPD da je zauzela blag pristup prema nasilju, kako je rekla, nad mladićem koji je Afroamerikanac.

Ona je uporedila pucnjavu sa ubistvom Trejvona Martina 2012. od strane Džordža Cimermana. Lukas je rekla: „Ne vidim zašto štitite njegovo ime. Znati ko je ubica ne krši ovu istragu.“

Ranije tokom dana, šef MPD Robert Konte zamolio je za strpljenje i upozorio na dezinformacije i histeriju.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar