Foto: The Bold Bureau / Shutterstock

Muškarac sa invaliditetom morao je sam da se izvuče iz aviona nakon što su mu članovi posade aviona rekli da mu ne mogu obezbediti invalidska kolica pre nego što avion bude spreman za sledeći let.

Rodni Hodžins (49) leteo je iz Vankuvera  za Las Vegas sa svojom suprugom Dijanom u avgustu, kako bi proslavili godišnjicu. Rodni ima cerebralnu paralizu i  zbog toga koristi motorna invalidska kolica, . Međutim, kada je avion kompanije Air Canada sleteo u Las Vegas, stjuardesa im je rekla da nemaju dostupna invalidska kolica, prenosi portal Ladbible. 

Prema CBC vestima, standardna procedura je da avio-kompanija obezbedi upotrebu stolice za prolaz, uske stolice koju neko može koristiti kako bi prošao niz hodnik aviona. Međutim, prema njihovom izveštaju, Rodniju je rečeno da mora sam da se probije do prednjeg dela aviona jer nije bilo vremena za unošenje invalidskih kolica na brod pre nego što se avion pripremi za sledeći let.

Na kraju, Hodžins i njegova supruga nisu imali drugog izbora , pa je 49-godišnjak morao da se sam povuče od reda 12 do prednjeg dela aviona koristeći svoje ruke.

Njegova supruga Dijana koja mu je pomagala izjavila je da smatra celo iskustvo mučnim i dehumanizirajućim. Ona je na svom Fejsbuk nalogu napisala da je dvanaest članova posade aviona posmatralo Rodnija kako vuče sam sebe 12 redova do prednjeg dela aviona.

Prema The Guardianu, Rodni je ponuđen vaučer u vrednosti od 2.000 kanadskih dolara (1.188 funti) od strane avio-kompanije, ali je rekao da to neće ‘rešiti problem’ i da želi da se uveri da niko drugi ne mora proći kroz istu stvar.

Par je rekao da ih je Air Canada ‘izneverio u svakom smislu’.

Air Canada je kasnije priznao da 49-godišnji čovek nije dobio odgovarajuću podršku.

U saopštenju su naveli: „“Nakon što završimo naše istraživanje o tome kako je došlo do ovog ozbiljnog propusta u pružanju usluge, razmotrićemo druge partnere za usluge mobilnosti u Las Vegasu.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare