Foto: Shutterstock

Džastin Mon iz Pensilvanije uhapšen je nakon što je ubio i obezglavio svog oca Majkla Mona, a zatim postavio na Jutjub video snimak na kojem drži očevu glavu u rukama izgovarajući desničarske teorije zavere.

Mon (32) je priveden oko 160 kilometara od mesta zločina zbog sumnje da je izvršio ubistvo prvog stepena, zlostavljanje leša i posedovanje oružja za izvršenje krivičnog dela sa umišljajem, navodi se u sudskom spisu objavljenom danas.

U video snimku na Jutjubu, koji je nazvan „Monova milicija – poziv na oružje za američke patriote“, Mon nosi rukavice i drži očevu glavu u plastičnoj kesi. Kasnije se glava može videti u loncu za kuvanje, prenosi NBC njuz.

Mon je rekao da je njegov otac bio savezni službenik 20 godina i nazvao ga izdajnikom, pozivajući na smrt svih saveznih zvaničnika i napadajući administraciju predsednika Džozefa Bajdena, pokret „Black Lives Matter“, LGBTQ zajednicu i antifa aktiviste.

Jutjub je uklonio video, koji traje više od 14 minuta, nekoliko sati nakon što je postavljen.

Mon je podneo najmanje tri tužbe protiv saveznih agencija, uključujući američku vladu, tvrdeći da su ga naterale da uzme studentske kredite između 2010. i diplomiranja na Državnom univerzitetu Pensilvanije 2014. godine, navodi se u optužnom predlogu.

Platio je taksu od 2.000 dolara i, nakon što su njegovi zahtevi odbačeni, tražio je da se sudija izuzme iz slučaja zbog „lične pristrasnosti i „suprotstavljenih ličnih finansijskih interesa“.

Mon je takođe tužio svog bivšeg poslodavca, osiguravajuću kompaniju Progressive, 2020. godine za nezakoniti otkaz i seksualnu diskriminaciju muškaraca.

Mon je angažovan kao predstavnik službe za korisnike u oktobru 2016. godine, a otpušten je u avgustu 2017. nakon što je nogom otvorio vrata objekta, navodi se u sudskom spisu.

Supruga Majkla Mona, Deniz, pronašla je telo svog muža i pozvala policiju oko 19 časova u utorak. Policajci su zatekli obezglavljenu žrtvu u kupatilu u prizemlju, a u kadi su pronađeni mačeta i veliki kuhinjski nož.

Glavu Majkla Mona našli su u plastičnoj kesi u loncu za kuvanje u spavaćoj sobi pored kupatila, navodi se u policijskoj prijavi.

Policija je u Fort Indijantaun Gepu oko 21.25 privela Mona „bez incidenata“, a kako se navodi u prijavi, osumnjičeni je posedovao vatreno oružje.

Mon je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, gde je promovisao svoju muziku i knjige, a njegova non-fiction knjiga objavljena preko Amazona 2017. godine, pod nazivom „Vodič za preživljavanje vođe revolucije“, sadrži transkript pisma tadašnjem predsedniku Donaldu Trampu u kojem se upozorava na „mirnu revoluciju koju će povesti ako pozitivna promena uskoro ne stigne u Ameriku i svet“.

***

BONUS VIDEO – Svirepo ubistvo u Doboju šokiralo i javnost i policiju: Ovo su svi dosad poznati detalji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar