Foto:Screenshot/Facebook/Vlada Crne Gore

Većina aktivnih slučajeva koronavirusa Crnoj Gori je importovana iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u CG preko Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

„Ispitivanje je pokazalo jasno, a to je da imamo slučajeve koji su importovani putem koji ide preko BiH i iz zemalja koje nisu na listi, tako da smo morali reagovati promtno“, rekao je direktor Instuta za javno zdravlje Boban Mugoša, prenose Vijesti.

Zbog toga je Bosna i Hercegovina privremeno izuzeta sa liste države iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mere institucionalne izolacije, odlučilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

„Ulazak iz BiH od danas moguć za građane CG, BiH i država sa liste IJZCG uz negativan PCRtest akreditovane BiH laboratorije BiH star max 48 sati. Mera na snazi dok CG i BiH ne dogovore procedure razmene info o kontroli lica koja preko BiH dolaze u CG iz trećih država“, saopšteno je iz Vlade.

Objasnili su da ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vreme važenja mere ulaska uz obavezni PCR test neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare