Božo Petrov Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Hrvatska parlamentarna stranka Most predaće u ponedeljak u Saboru 800 hiljada potpisa za referendum o ukidanju kovid propusnica ali i Kriznog štaba. "Očekujem da nam u roku od mesec dana iz Sabora kažu da će biti raspisan referendum - rekao je predsednik stranke Božo Petrov.

Upitan da li bi smatrao pobedom ukidanje kovid propusnica, zbog čega bi referendum bio bespredmetan, Petrov je rekao da bi to smatrao pobedom svih građana.

„Podsećam građane da su u vreme kada smo prikupljali potpise za referendumske inicijative najavljivane obavezne vakcinacije, vakcinacija dece, ukidanje testiranja, da kovid sertifikate mogu dobiti vakcinisani i oni koji su preboleli, šira upotreba COVID sertifikata … Odjednom je to nestalo iz medijskog prostora i njihovih usta. Mogu da kažem hvala građanima jer je ovo njihova pobeda“, rekao je Petrov.

Po njegovim rečima inicijativa Mosta je već posredno postigla uspeh a to se vidi po tome što je Krizni štab naglo ublažio antikovid mere i to je, tvrdi Petrov, dokaz da oni nikad nisu donosili mere na temelju epidemiologije. „Jasno je da su sve odluke do sada bile političke, a ne zdravstvene. Baš zato je nužan ovaj referendum“, rekao je.

Podsetimo, Hrvatski sabor nedavno je izmenio Zakon o zaštiti populacije od zaraznih bolesti kojim su uvedene  kazne od 30 do 50 hiljada kuna za osobe koje ne poštuju obavezu o kovid-potvrdama u javnim prostorijama što je izazvalo nezadovoljstvo građana.

BONUS VIDEO: Vakcinacija u Zagrebu


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare