Sergey Lavrov
Sergej Lavrov Foto:EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Rusija će oštro odgovoriti na bilo kakve pokušaje SAD da pređe "crvene linije", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je u intervjuu za „Sputnjik“ kazao da su svi pokušaji SAD da uspostave dijalog sa Rusijom osuđeni na propast ukoliko Vašington ne odustane od svojih ambicija za dominaciju.

„Reći ću to još jednom – nećemo uspeti ukoliko SAD ne odustanu od ambicija za dominaciju, kao što je to rekao predsednik Rusije Vladimir Putin u godišnjem obraćanju Narodnoj skupštini Ruske Federacije, ukoliko ne shvate uzaludnost svih pokušaja da ožive unipolarni svet i stvore nekakvu strukturu gde će svi biti potčinjeni zemljama Zapada i ukoliko ne vode dijalog sa nama, kao i sa drugim zemljama, uz uzajamno poštovanje i zasnovan na ravnoteži interesa koju treba pronaći“, istakao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije naglasio je da Rusija sama postavlja svoje „crvene linije“ i da je spremna da reaguje ukoliko se one pređu.

Putin je tokom obraćanja Skupštini u sredu, 21. aprila, izrazio nadu da se niko neće usuditi da pređe „crvene linije“ u odnosima sa Rusijom, napominjući da će Moskva sama da odredi gde se one nalaze u svakom slučaju pojedinačno.

On je upozorio da će oni „koji provociraju Rusiju gorko zažaliti zbog toga“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar