Foto: Damien Eagers / PA Images / Profimedia,REUTERS/Clodagh Kilcoyne, Društvene mreže

Brat je optužen za ubistvo svoje sestre (18) i osmogodišnjih blizanaca (brata i sestre) u Dablinu u Irskoj. Komšije su odale počast žrtvama u ponedeljak.

Osumnjičeni Endi Keš (24), pojavio se pred sudijom Patrišom Meknamarom na Krivičnom sudu pravde u Dablinu.

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Blizanci Čelsi i Kristi Koli, stari osam godina i njihova starija sestra Liza Keš (18), ubijeni su u svojoj kući na Rosfild aveniji.

Sud je saslušao gospodina Keša koji je optužen za ubistvo svoje dve sestre i brata. Ubistva su se dogodila u ranim jutarnjim satima u nedelju, prenosi Dejli mejl.

Foto: Društvene mreže

Sudija je odbacila zahtev advokata osumjičenog da bude u samici. Meknamara je rekla da sud ne može da odobri kauciju za ovo krivično delo.

Keš je navodno izbo Lizu koja je pokušavala da zaštiti blizance, dok je njihov brat (14) uspeo da pobegne kroz prozor i pozove pomoć, preneo je Ajriš San.

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Lizino telo pronađeno je na dnu stepenica sa očiglednim ubodim ranama. Veruje se da je Liza Keš čuvala blizance u vreme kada su ubijeni.

Foto: Damien Eagers / PA Images / Profimedia

Porodica, prijatelji i komšije odali su počast žrtavama na bdenju ispred njihove kuće. Plišani medvedići, cveće i sveće su postavljeni ispred kuće u Zapadnom Dablinu.

Brat star 14 godina koji je preživeo napad, prebačen je u bolnicu sa teškim povredama koje nisu opasne po život. Njihova majka (40) puštena je iz bolnice u nedelju i porodica joj pruža podršku.

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Komšije pokušavaju da iz glave izbace različite slike i užasne scene koje su se odigrale prošle nedelje u ranim jutarnjim satima.

Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

„Izašao sam napolje i mogao sam da vidim policu sa oružjem. Nismo mogli da shvatio šta se dešava. Bilo je veoma traumatično videti to. Bila je to divna i lepa porodica. Naša unuka se igrala sa tom decom na ulici“, rekao je jedan komšija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Niko nje mogao da spava te noći. Ljudi neće proći preko ovoga. Zajednica je uzdrmana i psihički i fizički. Policija se odlično snašla te noći. Bolničari su se borili da spasu decu. Liza je bila prelepa mlada devojka i dala je sve od sebe da spase tu decu“, dodao je on.

Druga komšinica je rekla da za lokalne medije da se njena ćerka samo dva dana ranije igrala sa Kristi i Čelsijem (8).

„Bio je to prvi dan kada sam je pustila da se igra iza ugla – niz ulicu od njihove kuće“, rekla je.

„Igrali smo se žmurke. Lepo nam je bilo. Ne mogu da verujem da ih više nema“, rekla je njena ćerka.

Drugi komšija koji je tražio da ne bude imenovan je rekao da je njihov brat koji je bio u kući za vreme zločina otišao po pomoć.

„On je heroj. Nemam reči da opišem šta smo videli i šta se dogodilo“, rekao je.

BONUS VIDEO: Rolerkoster smrti: Otkačio se vagon, poginula devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar