Foto: EPA-EFE/DUMITRU DORU

Vlasti u Moldaviji saopštile su da su uništile eksploziv pronađen na dronu Šahed koji se srušio na njenu teritoriju dok je ministar spoljnih poslova osudio ruske "stalne varvarske napade" preko granice u vreme dok ratuje u Ukrajini.

Policija je saopštila da je 50 kilograma eksploziva otkriveno tokom istrage delova drona Šahed koje je juče pronašla u blizini grada Etulije na jugu Moldavije, blizu granice sa Ukrajinom. Sve komponente dronova su prikupljene i deaktivirane, saopštila je policija.

Pročitajte još:

Granična policija sumnja da su krhotine delovi drona koji je oborio ukrajinski protivvazdušni sistem tokom noćnih napada koje su u petak pokrenule ruske snage na ukrajinski region Izmail.

Ministar spoljnih poslova Moldavije Mihaj Popsoj osudio je „stalne varvarske napade“ Rusije na Ukrajinu, za koje je rekao da direktno utiču na Moldaviju.

„Ostaci drona Shahed, pronađeni danas na jugu zemlje u blizini granice, oštar su podsetnik na nasilje i uništenje koje je posejao Kremlj“, napisao je on na mreži Iks (X).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar