Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Sudija iz Mineapolisa upozorio je danas da bi mogao da prebaci postupak protiv četvorice policajaca optuženih za smrt Džordža Flojda na drugo mesto i da izda nalog za zabranu iznošenja detalja u javnost, prenose lokalni mediji.

Tokom kratkog saslušanja za svakog od četiri bivša policajca u Mineapolisu, sudija Okružnog suda Henepin Piter Kahil rekao je njihovim advokatima i tužiocima da je zabrinut da bi mešanje javnosti mogla ugroziti šanse za pošteno suđenje, prenosi Rojters.

Jedan od bivših policajaca, Derek Šovin (44), držao je koleno na Flojdovom vratu gotovo devet minuta, 25. maja, kada su on i još tri bivša policajca uhapsili Flojda, koji je kasnije proglašen mrtvim u bolnici.

Šovin, koji je prisustvovao saslušanju putem video veze, suočen je sa optužbom za ubistvo drugog stepena. Trojica ostalih policajaca, J. Aleksander Kveng, Tu Tao i Tomas Lejn, pojavili su se lično i optuženi su za pomaganje i saučesništvo u ovom slučaju. Niko od njih četvorice nije se izjasnio o krivici.

Na sledećem ročištu, 11. septembra, Kahil bi mogao odlučiti da li će se četvorici policajaca suditi zajedno ili odvojeno. Za datum prvog suđenja određen je 8. mart 2021. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar