Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivša gradonačelnica Knina Josipa Pleslić, nekada Rimac, ponovo je glavna tema medija u Hrvatskoj. Nakon što je nedeljnik "Nacional" objavio reči Rimac, koja tvrdi je joj je USKOK nudio nagodbu ako lažno svedoči protiv sudije Ivana Turudića, "Jutarnji list" sada navodi da je upravo Rimac ponudila USKOK-u "tri ministra, Turudića i lokalne zvaničnike za pet godina zatvora".

Vanja Marušić, kao tadašnja direktorka Uskoka, planirala je u leto 2021. krivično da goni i zvanično optuži Ivana Turudića, sudiju Visokog krivičnog suda i danas izabranog glavnog državnog tužioca, za zloupotrebu položaja i ovlašćenja zbog sumnje da se neprimereno umešao u krivični postupak protiv Ivana Inje Bašića.

O tome se oglasio i sam Uskok.

Ivan Turudić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

„U nedeljniku Nacional od 6. februara objavljen je tekst pod naslovom „Josipa Pleslić: Uskok mi je nudio nagodbu. Ključan uvjet bio je da optužim Turudića. Odbila sam, ne mogu protiv njega lažno svjedočiti“ u kojem je citirana izjava Josipe Pleslić kako joj je USKOK u više navrata nudio nagodbu u kojoj bi, bez obzira da li je to istina ili ne, njen iskaz protiv Ivana Turudića bio ključan uslov za nagodbu. Radi istinitog informisanja javnosti navodimo kako su u ovom Uredu u više navrata vođeni razgovori u pravcu mogućeg sklapanja sporazuma stranaka koji nije sklopljen. Napominjemo da se radi o institutu propisanom Zakonom o krivičnom postupku te da je postupak pregovaranja s imenovanom okrivljenom u celosti vođen u skladu s odredbama navedenog zakona“, navodi se u saopštenju.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Jutarnji list“ je sada objavio da je Rimac Uskoku nudila odavanje informacija o ministrima, Turudiću i drugim lokalnim zvaničnicima u zamenu za manju zatvorsku kaznu.

„Mogu vam dati tri ministra, sudiju Ivana Turudića te desetak nižih lokalnih zvaničnika, ali želim da mi jedinstvena kazna za sve za što me optužujete bude manja od pet godina“, nudila je Rimac Uskoku 2021, tvrdi Jutarnji. Pregovori su, kako piše Jutarnji, zapeli upravo na tome što je kazna koju je Rimac tražila bila preniska za krivična dela za koja je osumnjičena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar