Foto:Shutterstock

Mahvaš Leghaei (24) je ubijena na sopstvenom venčanju kada ju je zalutali metak iz slavljeničke pucnjave pogodio u glavu.

Mahvaš Leghaei (24) venčala se u Firuzabadu u Iranu, kada je gost, za kojeg se veruje da je mladoženjin rođak, pucao iz nelicencirane lovačke puške.

Metak je pogodio mladu i prošao joj kroz lobanju. U toku slavljeničke pucnjave povređena su još dva muška gosta.

Portparol policije pukovnik Mehdi Jokar je rekao: „Imali smo hitan poziv zbog pucnjave u sali za svadbe u gradu Firuzabadu i odmah su poslati policajci“.

Istakao je da su policajci odmah otkrili da je neko pucao iz lovačke puške, što je deo lokalne nomadske tradicije, ali da je nažalost zbog gužve i loše kontrole oružja uspeo da upuca tri osobe, dvojicu muškaraca i mladu, prenosi Dejli mejl.

Prema prvim izveštajima ispaljena su dva metka, prvi bez incidenata, a drugi je pogodio mladu u glavu, prošao joj kroz mozak i pogodio još dva gosta.

Portparol policije je rekao da je mlada stavljena u kokmu i da je kasnije preminula, ali da dvojica upucanih gostiju nisu ozbiljno povređeni.

Portparol policije je dodao da ljudi moraju da znaju da je pucnjava na venčanjima zabranjena da bi se stvorila bezbedna zajednica.

PROČITAJTE JOŠ:

„Preduzećemo oštre mere protiv bilo koga za koga se utvrdi da krši ovo pravilo“, navodi se.

Porodica žrtve je rekla da su njeni organi donirani i da su pomogli da se spasu tri osobe.

Njen ujak je rekao da je mlada radila kao socijalna radnica pomažući narkomanima da se oporave od zavisnosti i da je tek pre tri meseca odlučila da potpiše karticu za donatore organa.

Nakon što su saznali za njenu smrt, odlučili su da ispoštuju njenu želju i organizuju doniranje organa.

BONUS VIDEO: Kad ples na venčanju poće po zlu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar