Barry Sherman Foto:Victor Biro / Zuma Press / Profimedia/Al Dunlop / Zuma Press / Profimedia/Katsarov Christopher/CP/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jedan od najbogatijih bračnih parova u Kanadi Beri (75) i Hani Šerman (70) pronađeni su mrtvi u decembru 2017. godine u svom domu u Torontu. Ime ubice je ostalo nepoznato, a porodica sada pet godina kasnije, nudi vrtoglavu cifru onima koji imaju informacije koje bi mogle da reše slučaj.

Naime, te 2007. godine par je pronađen u porodičnoj kući, četiri dana nakon što je poslednji put viđen u javnosti.

Oboje su pronađeni pored bazena. Bili su potpuno obučeni i u polusedećem položaju sa trakama za vrat pričvršćenim za metalnu ogradu. Policija je kasnije utvrdila da su ubijeni.

Njihova porodica odbacila je navode o mogućem ubistvu i samoubistvu. Prema izvorima bliskim istrazi, na zglobovima Berija i Heni pronađeni su tragovi koji ukazuju na to da su u bili vezani, ali nije pronađen konopac ili drugi materijal koji bi ih vezao, niti je bilo bilo kakvih znakova provale.

35 miliona dolara za informacije

Slučaj nije rešen do danas. Na petu godišnjicu zločina, porodica Šerman ponudila je dodatnih 25 miliona dolara na početnih 10 miliona za informacije koje bi dovele do hapšenja, čime je nagrada povećana na 35 miliona dolara.

Beri Šerman je bio jedan od najbogatijih ljudi u Kanadi, vlasnik Apoteksa, proizvođača generičkih lekova, kao i jedan od najvećih privatnih farmaceuta u zemlji. Njegovo bogatstvo procenjeno je na 3,6 milijardi američkih dolara. Njegova supruga Hani je bila poznata po svom dobrotvornom radu.

Pročitajte još:

Inače, Šerman je diplomirao primenjenu fiziku na Univerzitetu u Torontu. U to vreme je već počeo da radi kod strica. Doktorirao je na prestižnom američkom univerzitetu MIT, nakon čega je preuzeo kompaniju svog strica. Nakon pet godina vođenja kompanije, Šerman je odlučio da je proda. Kapital koji je dobio bio je temelj za izgradnju Apoteksa.

Tokom godina, kompanija je brzo napredovala pod njegovim vođstvom. Apotek je bila jedna od prvih kompanija koja je proizvela generičku verziju AZT-a, jednog od retkih efikasnih lekova za HIV.

BONUS VIDEO 60 godina od smrti Merilin Monro: Simbol jedne epohe i večna misterija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar