Foto: Instagram/ivanaparadzikovic

Hrvatska televizijska novinarka i voditeljka Ivana Paradžiković (41) podelila je na svom Instagram profilu potresnu priču prijateljice Mirele i zamolila za pomoć. Naime, kako je napisala, njena prijateljica koja je trudna, nakon redovnog pregleda kod ginekologa saznala je da njena beba ima tumor.

„Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće. 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa. Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja 4 tjedna toliko uznapredovao da su bebine šanse da preživi…nikakve. Ako kojim slučajem preživi bit će s teškim prirođenim tjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritiće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga“, započela je Ivana, pa dodala:

„Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majka ne može ni čuti niti prihvatiti poslali su doma da ćeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica sapnula ispod glasa je: neka ide u Sloveniju da joj tamo pomognu.

Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu! Ne žele?
U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška.

Ali, pitam se taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oći trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?!

Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra..da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju?

Vašu suprugu, sestru ili možda kćer?
Koja od nas je sljedeća?

Molim vas pomozite! Šerajte. Nemojte da ostane sama“, poručila je Ivana.

Nakon ove objave mnogi korisnici Instagrama javili su se sa rečima podrške, a bilo je i onih koji smatraju da se može desiti da je u pitanju bila i pogrešna dijagnoza, što nije redak slučaj ni u Srbiji ni u Hrvatskoj.

„Mi smo zatucana zemlja i točka… Kad ćemo napokon imat pravo izbora za sve“, jedan je od komentara. 

***

BONUS VIDEO: Simptomi Fragilnog X sindroma – Bebe kasnije puze, sede, prohodaju i govore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar