Jelena Borovinić Bojović Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S.Matić

Epidemioloska situacija u Crnoj Gori i dalje je ozbiljna, ali je bolja nego prethodne dve sedmice, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, dodajući da se očekuje pad broja zaraženih u narednom periodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Borovinić Bojović je za Novu M rekla da nije zadovoljna brojem prijavljenih za vakcinaciju, ali će, kako je kazala, zdravstvene vlasti učiniti sve da kampanju o vakcinaciji uzdignu na zavidan nivo.

Govoreći o restriktivnim merama, ona je kazala da su rezultati poslednjih dana bolji nego u prethodne dve sedmice.

Jelena Borovinić Bojović Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S.Matić

„Što je očekivano, imajući u vidu da restriktivne mere, da bi dale rezultate, zahtevaju određeni vremenski interval, od najmanje 15 dana, i očekujemo da će u narednim danima broj dnevno zaraženih imati tendenciju pada“, rekla je Borovinić Bojović.

Na pitanje koliko je interesovanje za vakcinaciju, Borovinić Bojović je kazala da ono nije dovoljno, i da bi ona „najviše voljela kada bi se svi prijavili za vakcinaciju“.

„Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da kampanju o vakcinaciji uzdignemo na zavidan nivo i da se što više približimo građanima, u smislu objašnjavanja koliki značaj zaista ima imunizacija“, rekla je Borovinić Bojović, prenosi RTCG.

Jelena Borovinić Bojović Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S.Matić

Komentarišući kritike zbog toga što su odbijene donacije vakcina u januaru i tvrdnje da je do sada moglo biti vakcinisano i do deset odsto stanovništva, ona je kazala da ne oseća odgovornost zbog toga.

„Apsolutno ne! Zato što je moj jedini cilj i prioritet bio da vakcina koja stigne u Crnu Goru bude kvalitetna, efikasna i bezbedna, odnosno sigurna. Time smo se isključivo i jedino rukovodili“, istakla je Borovinić Bojović.

Upitana kakav epilog očekuje kada je u pitanju priča o neispravnim respiratorima u Kliničkom centru Crne Gore, ona je kazala da će se Specijalno državno tužilaštvo, ukoliko proceni, profesionalno odnositi prema tom događaju, dodajući da je sigurna da će rezultati njihovog rada biti potpuno validni.

Jelena Borovinić Bojović Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S.Matić

„Što se tiče optužbi da smo to uradili da bismo prebacivali odgovornost na nekog drugog, apsolutno ne! Upravo smo to uradili da se skrene pažnja na potpunu transparentnost i ispravnost svih postupaka, koji se odnose na zdravstveni resor, ne samo u nabavci, već i u kompletnom funkcionisanju“, navela je Borovinić Bojović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar