Donald Tramp i Majkl Blumberg EPA-EFE/Oliver Contreras / POOL

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je najveći gubitnik izbora za demokratskog kandidata u "superutorku" nesumnjivo milijarder Majkl Blumberg.

„Najveći gubitnik večeri je nesumnjivo Majkl Blumberg. Njegovi ‘politički’ konsultanti su ga izvozali. Sedam stotina miliona dolara bačeno. Sve što je za njih dobio je nadimak Mini Majk i potpuno uništena reputacija. Samo tako, Majk“, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je na Tviteru prokomentarisao i rezultat Elizabet Voren.

„Elizabet Pokahontas Voren, drugi Mini Majk, je još jedan gubitnik večeri. Nije uspela ni blizu da dobije ni svoju državu Masačusests. Pa, sada može da sedne sa svojim mužem i da popije dobro, hladno pivo“, napisao je Tramp.

Blumerg, koji je u kampanju uložio 500 miliona dolara, u „superutorku“, tokom kojeg su glasači u 14 američkih saveznih država birali kandidata za predsedničku nominaciju Demokratske stranke koji će biti rival predsedniku Donaldu Trampu na izborima u novembru, uspeo je da pobedi samo u Američkoj Samoi, koja nosi tek šest delegata.

Rojters prenosi da je bivši potpredsednik SAD DZo Bajden osvojio najmanje osam velikih država, ali da je njegov glavni rival, senator iz Vermonta, Berni Sanders osvojio četiri, uključujući i Kaliforniju, koja ima najviše delegata.

Parcijalni rezultati pokazuju da će Bajden osvojiti najmanje 247 delegata, Sanders najmanje 179, Elizabet Voren devet, Blumberg osam, a Tulsi Gabard jedno.