Foto: Printscreen/YouTube/EPA-EFETOMS KALNINS/Demokratska Crna Gora/Crno na bijelo/EPA/SZILARD KOSZTICSAK/N1

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je juče konstitutivni sastanak povodom sazivanja prve sednice novoizabranog sastava parlamenta za sredu, a tim povodom Vladimir Pavićević iz koalicije "Mir je naša nacija" za Nova.rs ocenjuje, da je brzo zakazivanje konsultacija znak da će novi mandat biti brzo verifikovan.

„Ovo je logičan korak. Sledi konstituisanje novog skupštinskog sastava, potom ime mandatara. Ovo je i znak da se Milo Đukanović pomirio da je njegova partija razvlašćena. To je realnost i dobro je da su se i u DSP-u pomirili sa tim“, kaže Pavićević.

Foto: Zoran Lončarević

Iako pojedini lideri pobedničkih koalicija očekuju da će se i Milo Đukanović pojaviti u sredu, Pavićević međutim ne očekuje da će se to dogoditi.

Pročitajte još:

„Ne verujem da će se Đukanović pojaviti u sredu na sastanku, ali istovremeno ne očekujem ni opstrukcije, upravo zbog ovako brzo organizovane sednice.“

Ovako brzo zakazivanje konsultacija je znak da će novi mandat brzo biti verifikovan, ocenio je on.

Brajović je pozvao nosioce izbornih lista koje su obezbedile parlamentarni status na konsultativni sastanak povodom sazivanja prve sednice novoizabranog sastava parlamenta.

Foto:Shutterstock/Katarzyna Uroda

Prvu sednicu novoizabranog sastava Skupštine Crne Gore Brajović bi trebalo da sazove u roku od 15 dana od objavljivanja konačnih rezultata izbora. Po pravilu, predsednik Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi da predloži mandatara u roku od 30 dana od konstituisanja Skupštine.

Državna izborna komisija (DIK) danas je utvrdila konačne rezultate parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji su održani 30. avgusta.

Prema tim rezultatima, parlamentarnu većinu imaju tri opozicione koalicije koje predvode Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista “Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu” i koalicija “Jedonoglasno”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare