Jakov Milatović
Jakov Milatović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Predsedništvo Pokreta Evrope sad je predložila Glavnom odboru moju kandidaturu... Nije tajna da smo razmatrali situaciju da podržimo nekog drugog kandidata koji je nama programski sličan... O Bečiću imam visoko poštovanje. I o tome se sinoć raspravljalo, ali i o potencijalno drugim kandidatima iz Pokreta Evropa sad", rekao je zamenik predsednika Pokreta Evropa sad i kandidat za predsednika Crne Gore Jakov Milatović.

Nepravda je naneta Milojku Spajiću time što mu je odbijena kandidatura za predsednika Crne Gore, ocenio je Milatović u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti.

Milatović je kazao i da su rađena istraživanja gde bi podržavaoci Pokreta Evropa sad bili „nedovoljno motivisani da izađu na izbore i daju podršku Bečiću“.

Kao jedan od razloga da PES ima svog kandidata, kako je dodao, je i rezultat lokalnih izbora u Podgorici, gde su osvojile 22 odsto podrške.

„Vrednosti Pokreta Evropa sad je vladavina prava i ekonomski napredak Crne Gore. I Spajić je bio u zabludi oko državljanstva… Svi smo ušli u predsedničku trku pomalo nepripremljeni… To znači da je greška napravljena, ispravljena je i izvinili smo se građanima. Pokazali smo novu dimenziju političke kulture. Ne želim da relativizujem stvari. U politiku sam ušao kako bih unapređivao određene stvari, mislim da je zbog toga ušao i Spajić i mislim da je na pravdi boga od DIK-a diskvalifikovan kao kandidat. Greška je napravljena – Spajić je pokazao iza čega stoji… Na Glavnom odboru Spajić je pokrenuo pitanje svoje odgovornosti. Glavni odbor je smatrao da nije dobro da Spajić podnese ostavku“, naveo je Milatović.

On je kazao da je za četiri dana priukupljeno više od 12.000 potpisa za novi predlog predsedničke kandidature Pokreta Evropa sad.

Milatović je kazao da nema nijedno drugo državljanstvo osim crnogorsko.

„Nikada nisam imao drugo državljanstvo, kao ni prebivalište osim u Podgorici. Živio sam u šest različitih država u okviru privremenih boravaka. Iza sebe, za svoje godine, imam veliko iskustvo. Pokušavam da detaljno i odgovorno pristupam stvarima“, naveo je.

***

BONUS VIDEO: „Govno jedno najveće“: Pljušte uvrede u crnogorskom parlamentu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar