Jakov Milatović
Jakov Milatović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović izjavio je danas da Crna Gora nema pravo da izgubi turističku sezonu, što je bio slučaj prošle godine.

„Ministarstvo i ja lično ulažemo puno truda u tom smislu. Došlo je do stabilizacije epidemiološke situacije. Trenutno je u Crnoj Gori oko 1000 aktivnih slučajeva i taj trend je i dalje opadajući. Crna Gora danas u tom smislu stoji puno bolje nego pre par meseci i puno bolje u odnosu na naše glavne turističke konkurente. To je važno kada gosti biraju gde će da putuju“, rekao je on.

Milatović je dodao da Crna Gora dobro stoji i kada je u pitanju vakcinacija, prenose „Vijesti“.

POGLEDAJTE JOŠ:

„25 procenata odrasle populacije u Crnoj Gori je vakcinisano. Svi kao društvo moramo da uložimo trud da motivišemo, pogotovo starije građane da se vakcinišu“, naglasio je ministar.

Zaključio je da svi kao zajednica treba da ujedinime i učinime sve da ova turistička sezona bude što bolja.

On je takođe predstavio zdravstveni protokol čime je, kako je kazao, „dat dodatni signal turistima koji žele da uđu u Crnu Goru da se Vlada odnosi odgovorno prema svojim gostima“.

Tom prilikom ukazao je na značaj promocije zdravstvenih protokola u turizmu koji istovremeno mogu da posluže kao dobar mehanizam u očuvanju trenutno dobre epidemiološke situacije.

On je kazao da je potrebna što bolja koordinacija državnih uprava i lokalne samouprave u cilju da se realizuje što bolja turistička sezona.

Milatović je rekao da su najave za ovu godinu, kada je u pitanju aviodostupnost, veoma dobre i da će Crna Gora biti dostupna svim turistima koji se opredele da dođu i posete našu državu.

„Par kompanija će ove godine po prvi put leteti za Crnu Goru, npr. aviokompanije iz Izraela, Kazahstana, Švajcarske… Crna Gora će ove godine po prvi put imati direktne letove do Kazahstana i na taj način ćemo biti spojeni sa širom oblasti centralne Azije“, kazao je Milatović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram