Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je komentirajući rekonstrukciju Vlade, za ministra obrane Marija Banožića rekao da je “kriminalac” pa ponovio da je “Udbašenković proglasio generale kriminalcima”.

“Ne mislim da da su Udbaši Tramišak, Anušić, Butković, ali dok god ne osude udbaša, kojeg je UDBA hranila dok je bio dete, oni su odgovorni”, rekao je Milanović, prenosi N1 Zagreb.

Pročitajte još:

Dodao je da dok su drugi jeli blato u JNA, udbaši su bili oslobođeni.

„Oni su smišljali kako da ove iz vojske gađaju blatom. Gadljivo. Može li sebe Gotovina svaki dan braniti? Ne može. Ko mu može pomoći? Ja. Može li Rojs sebe braniti? Može li Čermak? Ne mogu. Ti ljudi su proglašeni ološem. To je rekao Udbašenković”, rekao hrvatski predsednik.

“Udbaški udar na generale”

Kako je rekao, ministar je izveo „udbaški udar“ na generale.

“Da li biste očekivali da Udbašenković zove generale u Banske dvore, on to ne radi, on to radi preko svojih pudlica. Pa da pita Čermaka i Gotovinu šta im to treba. Ne, dva dana se tresu i onda kažu da su to udbaš“, naglasio je Milanović.

Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

“Vrh Amerike mora krišom u Ukrajinu”

Komentarisao je i ulazak Finske u NATO.

“Bitna je velika profesionalna kopnena vojska. Dakle, mladi muškarci i sofisticirani raketni sistemi, njima Rusija uništava Ukrajinu. Američki sekretar i ministar obrane putovali su na krišom vozom po noći, to je ponižavajuće. To je zato što Rusija ne dopušta da se leti. To je situacija u kojoj živimo. To je stvarnost, da vrh Amerike mora krišom ići u Ukrajinu. Verovatno u dogovoru s Rusima”, rekao je Milanović.

“Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku koja je 50 kilometara od Sankt Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, je l? Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka čačkaju besnog medveda penkalom u oko. Ali dok se ne reši pitanje izbornog zakona, dok se ne natera Bakira Izetbegovića da promene izborni zakon, Sabor ne sme da ratifikuje ničiji pristup u NATO”, zaključio je hrvatski predsednik.

BONUS VIDEO: Nezgoda u Jasenovcu, predsednik Hrvatske Zoran Milanović se okliznuo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar