Andrej Plenković i Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović primiće sutra u 10 sati predsednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića koji će mu doneti potpise zastupnika za davanje mandata za sastavljanje vlade.

To je saopšteno iz Kabineta predsednika i vlade Hrvatske, prenosi Index.hr.

„Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primiće predsednika Vlade Republike Hrvatske i predsednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak 10. maja 2024. godine u 10 sati, u Kabinetu predsednika Republike“, navodi se.

Predstavnici medija nisu predviđeni na sastanku nakon kog će Kabinet predsednika Republike objaviti saopštenje za medije, dodaje se u saopštenju.

Portparol vlade Marko Milić objavio je da će predsednik vlade Plenković predati predsedniku Republike potpise zastupnika u Hrvatskom saboru „koji čine novu parlamentarnu većinu“.

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor održani su 17. aprila 2024. godine, a predsednik Vrhovnog suda i Državne izborne komisije Radovan Dobronić uručio je predsedniku Milanoviću konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. aprila.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar