Foto: REUTERS/Daniele Mascolo

Hrvatski predsednik Zoran Milanović osudio je fašistički pozdrav grupe "Bed Blu Bojs" (BBB) kada su se uputili ka stadionu u Milanu na fudbalsku utakmicu između zagrebačkog Dinama i domaćina Milana u 2. kolu Lige šampiona. Incident se dogodio u sredu, 14. septembra, uoči meča u kojem je Milan pobedio rezultatom 3:1.

„Neće se leba najesti. To uvek vodi u probleme. Osramotiće sebe, osramotiće Dinamo, koji je tek krenuo da se udaljava od ovih gluposti. To je loše samo po sebi – nacizam je loš. Holokaust i šta drugo. ide uz to je najgore“, rekao je Milanović.

On je to, kako je rekao, kazao „na neviđeno“, jer je za konkretan incident saznao od novinara.

Veća grupa Bed Blu Bojsa digla je desnu ruku u fašistički pozdrav i pevala navijačku pesmu posvećenu Dinamu dok je hodala u navijačkoj povorci.

Snimak je objavljen na nekoliko profila na Tviteru, a podelio ga je i profil Stop antisemitizmu, uz komentar da bi „ustaše bile ponosne“.

Snimak su preneli brojni hrvatski mediji, uz oštre osude ponašanja navijača i ocene da su ovakvim ekscesom posramili sve hrvatske navijače.

O incidentu se oglasio i donedavni izraelski ambasador u Hrvatskoj Ilan Mor, koji se ovih dana oprašta od te diplomatske funkcije. Pomenuti video je podelio na svom Tviteru i napisao: „Užasno i potpuno neprihvatljivo! Ovo je potpuno suprotno vrednostima koje fudbal predstavlja“.

***

BONUS VIDEO: Marko Skejo opet u Kninu klicao Za dom spremni

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar