Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji učestvuje na dvodnevnom Samitu NATO u Viljnusu, komentarisao je "gasnu aferu", koja poslednjih dana potresa hratsku javnost, uz ocenu da je reč o "kriminalni nemar" i da je tako nečeg, kako je rekao, "stvarno dosta".

„To je kriminalni nemar, to je na ivici krivičnog dela. Možeš se možda izvući ako kažeš da li se i ko time okoristio. Ovog je stvarno dosta. To su neverovatne stvari. Četiri godine sam bio predsednik vlade, ili smo fantastično skrivali marifetluke, ili se radilo drukčije. A tvrdim da se radilo drugačije“, rekao je Milanović.

Milanović je novinarima rekao da želi odgovor na pitanje gde je gas završio i ko je odgovoran.

„Znalo se navodno od februara, ne jednom, a oni nisu ništa napravili. Imamo sve za političku odgovornost“, rekao je šef hrvatske države, preneli su mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je juče da je Hrvatska elektroprivreda kupova sav gas koji proizvodi Ina po regularnim cenama, a kada su napunjena skladišta, gas je navodno pradavan ispod svake razumne cene.

Nacional je objavio dokumente koji ukazuju da je HEP četiri puta od januara do marta upozorio vladu da nastala situacija šteti Elektroprivredi Hrvatske, ali vlada nije reagovala do nedavno.

Premijer Andrej Plenković, međutim, tvrdi da apsolutno ništa nije znao u vezi sa tom temom, a kada je saznao uredba o gasu je ukinuta.

BONUS VIDEO: Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar