Hamas Aškelon rat Foto:EPA-EFE/ATEF SAFADI/Privatna arhiva

Novinar i publicista Milan Fogel, koji se trenutno nalazi u Aškelonu, oglasio se za Nova.rs nakon što je militantna palestinska organizacija Hamas započela jak raketni napad na taj grad.

„U toku je jak raketni napad sa juga iz Pojasa Gaze, istovremeno je počeo napad sa severa. Nismo baš na sigurnom, jer neamo sklonište, kao ni pola Aškelona. Sever je već bombardovan. Jadan narod, i jedan, i drugi“, kratko je za naš portal poručio Fogel, koji je nalazi u gradu koji je središte napada Hamasa.

Hamas Aškelon rat Foto:EPA-EFE/ATEF SAFADI

Hamas je danas upozorio izraelske civile da odmah izađu iz lučkog grada Aškelona ili se suoče sa smrću kada krene novo granatiranje. Kako javlja BBC, kada je istekao rok militanata, čule su se prve eksplozije i udari u Aškelonu. U pitanju je grad u kojem je ostalo nekoliko desetina Srba, a koji je već nekoliko puta do sada granatiran.

Gaza napad Foto:MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

„Ovde smo u skloništu sa lokalnim stanovnicima. Svi gledaju u svoje telefone i sa nestrpljenjem čekaju da vide šta će se dalje desiti. Čuli smo više praska u poslednjih nekoliko minuta“, javlja reporterka BBC-ja.

Hamas Aškelon rat Foto:Saeed Qaq / AFP / Profimedia

Teroristi Hamasa su ranije danas odbili da predaju izraelske taoce do okončanja borbi, dan nakon što su zapretili da će pogubiti zarobljene izraelske civile ako se vazdušni napadi Izraela nastave. To dolazi nakon što je Izrael upozorio Hamas da „nemaju gde da se sakriju“ i da vazdušne snage pokreću „opsežne napade“ na palestinsku terorističku grupu u znak osvete za smrtonosni iznenadni upad u kojem je stotine Izraelaca ubijeno.

POGLEDAJTE JOŠ:

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić rekao je juče za RTS da se još nekoliko desetina državljana Srbije nalazi u južnom mediteranskom gradu Aškelonu koji trpi najžešće udare. Luka Aškelon se nalazi na oko 10 kilometara udaljenosti od granice sa Pojasom Gaze.

Sve najnovije informacije iz Izraela možete pratiti u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar