Marko Milačić
Marko Milačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić rekao je da u toj partiji sumnjaju u "zvaničnu verziju" glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića povodom slučaja zaplene oko pola tone kokaina.

„Nakon jučerašnje pres konferencije jasna je namera SDT Milivoja Katnića da skrene istragu o švercu 15 miliona evra vrednog kokaina pronađenog u Voliju u slučaj podmetanja ‘kukavičjeg jajeta’ od strane nekog anonimnog špeditera u originalne pakete kompanije Derbi, gospodina Izeta Rastodera, a sve to u kontejner kompanije Voli gospodina Dragana Bokana“, saopštio je Milačić, a prenose Vijesti.

Pročitajte još:

Rekao je da će Katnić, pre nego nastavi sa „daljom tiradom“ koju mu je „neko skicirao i omogućio“, morati da odgovori na nekoliko važnih pitanja.

„Ona koja ste prećutali i odveli u pravcu opštih ‘modusa operandi’, nepoznatih počinilaca u Ekvadoru i Sloveniji (ponajmanje u Crnoj Gori), i odgovornosti nekog običnog špeditera koji je i ovako i onako angažovan od istog tog Volija. Kako to da u tom, kako ste rekli, mrklom mraku, devet dana zaredom, pre carinske i skenerske kontrole, na mestu kako rekoste „gde svako može da uđe“, u slobodnoj carninskoj zoni, niko od navodnih „NN“ podmetača kokaina nije ni pokušao da preuzme tovar vredan 15 miliona eura“, upitao se Milačić.

Milačić je ocenio da je pres konferencija „delovala iznuđeno“.

Marko Milačić
Marko Milačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Zahvaljujući Vašem političkom angažmanu na mestu SDT-a, došli smo u situaciju da znamo što se događa kod nestanka ovolike količine droge. Ako je neko mogao da zanemari gubitak tolikog novca, a u tom svetu su i stostruko manji iznosi predmet bespoštedne borbe, onda sigurno nije, bez pokušaja da ga sačuva, doveo u pitanje sopstveni život. Konačno, čudno je da na Vašoj pres konferenciji održanoj dva dana nakon zaplene, koja je delovala iznuđeno, nije bilo ni jedne fotografije praćenja, preuzimanja pošiljke, slike otvaranja kontejnera, upada policije, hitnog obaveštenja javnosti sa svim detaljima akcije i sve ono što i u Crnoj Gori i svuda prati akcije ovakvog obima. Deluje kao da ste se sakrili iza gospođe Petričević koja je očigledno na svojim leđima dala ključnu informaciju o pošiljci, koju Vi sada stavljate u neki neprirodan i nelogičan kontekst“, rekao je Milačić.

BONUS VIDEO: Hrvatska policija zaplenila ogromu količinu kokaina i heroina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar