Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabeta Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće kraljicu Elizabetu u zamku Vindzor tokom svoje ovonedeljne posete Britaniji, saopštila je danas Bakingemska palata.

PROČITAJTE JOŠ:

Kancelarka će se sastati sa krajicom u petak, istog dana kada bi Merkel trebalo da poseti britanskog premijera Borisa DŽonsona u njegovoj zvaničnoj rezidenciji Čekers, prenosi Rojters.

Merkel bi takođe trebalo da 15. jula poseti predsednika SAD DŽoa Bajdena.

Susret britanske kraljice i nemačke kancelarke koja napušta svoje mesto posle parlamentarnih izbora u septembru, biće tokom popodneva, dodaje se u saopštenju.

Foto: EPA-EFE/MICHAEL SOHN

Njih dve su se srele sredinom juna za vreme samita vodja G7, grupe industrijski najrazivjenijih zemalja, u Kornvolu na jugu Engleske.

Merkel će se u petak takodje sastati sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, koji će je primiti u Čekersu, rezidenciji šefova britanske vlade na severozapadu Londona.

Očekuje se da će dvoje vodja razgovarati o pandemiji korona virusa, pošto se kancelarka zalaže da se 27 zemalja članica Unije dogovore da uvedu karantin za putnike iz Velike Britanije da bi se sprečio ulazak varijante delta tog virusa na evropski kontinent.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar