Melinda Gejts i Bil Gejts
Melinda Gejts i Bil Gejts Foto:EPA/KAMIL ZIHNIOGLU

Melinda Gejts (57), bivša supruga jednog od najbogatijih ljudi na svetu, otvorila je dušu u intervju za američki CBC i prvi put progovorila o krahu braka koji je trajao 27 godina, ali i prevari koju je pokušala da oprosti svom suprugu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je rekla, nije postojao jedan konkretan trenutak koji doveo do razvoda.

„Samo je došao trenutak u kojem se skupilo dovoljno toga da sam shvatila da moj brak nije zdrav i nisam mogla da verujem u ono što nas dvoje imamo“, rekla je.

U istom intervjuu, bivša gospođa Gejst prvi put je javno govorila o prevari svog supruga koja se dogodila početkom 2000-ih godina. Par je bio šest godina u braku, a Gejst je počeo tajnu vezu sa koleginicom iz svoje kompanije „Majkrosoft“. Javnost je za aferu saznala tek prošle godine, ali Melinda je znala godinama unazad. Kako je rekla CBC-u, pokušala je sa svojim suprugom „da radi na njihovoj vezi“, ali poverenje nije moglo da se obnovi.

Bil i Melinda Gejts
Bil i Melinda Gejts Foto:EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

„Kada se jednom poverenje slomi, može li se vratiti nazad? Veoma je teško vratiti nazad poverenje, u bilo kojoj vezi“, rekla je.

Uprkos tome što je znala da je razvod jedina opcija za nju, priznala je da je bila „uništena zbog razlaza“, jer je tokom većeg dela njihovog braka verovala da će ta veza trajati ceo život.

„Bilo je mnogo suza tokom mnogo dana, mislim na dane kada bukvalno ležim na podu na tepihu razmišljajući:‚Kako je to moguće? Kako da ustanem? Kako ću dalje?‘“, otkrila je.

Dodala je da je bilo i dana kada je bila ljuta, ali kaže da je to sve proces tugovanja.

Melinda Gejts
Melinda Gejts Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

„Tugujete zbog gubitka nečega za šta ste mislili da imate i da ćete imati ceo život. Ovo je bolna stvar. Na kraju sam krenula putem isceljenja i osećam kao da počinjem da prelazim na drugu stranu. Osećam kao da sada okrećem novu stranicu u svom poglavlju. Sada je 2022. godina i zaista sam uzbuđena zbog onoga što dolazi i života ispred mene“, rekla je.

Veza između Bila i Melinde Gejts započela je kao kancelarijska ljubav – Bil je bio šef, a Melinda službenica sa kojom je koketirao na konferenciji pre nego što ju je pozvao da izađu. Ubrzo su se venčali, a tokom 27 godina braka, par je dobio troje dece.

U maju 2021. godine objavili su da se razvode. Kako su naveli u zajedničkoj izjavi koja je objavljena na Tviteru, odluka je doneta „nakon puno razmišljanja i rada na vezi“. Dodali su i da „više ne veruju da mogu da rastu zajedno u paru u sledećoj fazi života“.

Melinda Gejts
Melinda Gejts Foto:EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATT

Zahtev za razvod braka podnela je Melinda, a u njenoj molbi za razvod, njihov brak je opisan kao „nepovratno prekinut“. Nije poznato koliko novca je dobila razvodom, ali „Forbs“ njeno bogastvo u februaru 2022. godine procenio je na 6,2 milijarde dolara što je čini petom najbogatijom ženom na svetu. Sa druge strane, njen bivši suprug „težak“ je 131,4 milijarde dolara prema istom izvoru i četvrti je najbogatiji čovek na planeti.

Gejstova neverstva

Nakon što je objavljeno da se najbogatiji par sveta razvodi, američki mediji raspisali su se o neverstvima osnivača „Majkrosofta“. „Njujork Tajms“ je pisao da je milijarder progonio žene koje su radile za njega, pozivao ih na večere i ručkove, zbog čega je Upravni odbor kompanije pokrenuo istragu o njegovom ponašanju 2019. godine.

Gejts se nije oglašavao povodom ovih navoda, ali je priznao da je varao ženu. U avgustu 2021. godine, nakon što je razvod realizovan, otkrio je da žali zato što je bio neveran u prošlosti, ali da je „spreman da krene dalje od onoga što se dogodilo u njegovom braku“.

Bil i Melinda Gejts
Foto: EPA-EFE/ANDREW GOMBERT

BONUS VIDEO: Ilon Mask – čovek koji živi budućnost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram