Donald i Melanija Tramp uoči debate
Donald i Melanija Tramp uoči debate FOTO: AP Photo/Julio Cortez

Najveća snaga još uvek aktuelne prve dame je sposobnost da pokaže smirenost i saosećanje, nešto što njenom suprugu Donaldu Trampu nije jača strana, ali posle njegovog poraza na izborima i neće biti toliko saosećajna, pa izvori bliski Melaniji Tramp tvrde da ona navodno odbrojava minute do razvoda.

„Melanija broji minute do trenutka kada će izaći iz Bele kuće i razvesti se od Donalda“, rekla je nedavno Marosa Manigolt Njuman, bivša bliska saradnica prve dame.

Pročitajte još:

Mnogi smatraju da je Melanija napokon došla do slobode, a tu odluku je odlagala jer je znala da ako osramoti Donalda Trampa i zatraži razvod dok je predsednik, on bi pronašao način da je kazni.

Dok nas predbračni ne rastavi

Donaldov treći brak za Melaniju Kraus započeo je 2.  januara 2005. godine. Upoznali su se na zabavi 1998. Tada je Tramp bio vrlo uspešan preduzetnik, do danas je zgrnuo čitavo bogatstvo, a Melanija je sve odigrala vrlo mudro. Iako uslovi njihovog predbračnog ugovora nikada nisu bili objavljeni, ovaj njen potez je blagonaklono gledao Tramp zadovoljan govoreći: „Lepo je da je potpisala predbračni ugovor. Svesna je da to moram imati.“

Bračni ugovor instrument je pomoću kojeg bračni ili ostali partneri mogu, na primer, da ugovore da u slučaju prekida zajednice jednom od njih ostaje veći deo imovine, da im deonice ili plate budu vlastita imovina umesto onoga što su stekli.

Melanija Tramp Foto: EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS / POOL

Šta kažu stručnjaci?

Iako je do tačnih detalja njihovog predbračnog ugovora nemoguće doći, advokat Piter Stamblek iz Njujorka iz kancelarije Aronson „Mayefsky & Slon“, rekao je „Town & Country“ magazinu da u njihovom slučaju predlaže predbračni ugovor koji je vrlo jasan.

„Sve što na njegovo ime je njegovo, dok je ono što ona ima pod svojim imenom – njeno“, rekao je advokat.

Novinarka Vašington Posta Meri Džordan u svojoj knjizi „The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump“ tvrdi da joj je glavni motiv pri potpisivanju bio da osigura svog sina Barona i da je u ugovoru naglasila da se njihov sin tretira ravnomerno s Trumpovom starijom decom.

Donald Tramp i Melanija Tramp Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Što se tiče njihovog razvoda, advokat Džeklin Njuman, partnerka u advokatskoj kancelariji „Berkman Bottger Newman & Rodd“, veruje da će Melanija u slučaju razvoda dobiti starateljstvo za njihovog 14-godišnjeg sina i tako dobiti i dodatnu finansijsku inekciju.

Njegova prva supruga Ivana dobila je 10 miliona dolara nakon razvoda i 650 hiljada dolara za decu, a prisvojila je stan u Njujorku i vilu u Konektikatu. Njegova druga supruga Marla, dobila je samo dva miliona dolara, a Melanija bi mogla dobiti mnogo više.

Melanija i Donald Tramp
Melanija i Donald Tramp Foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

„Tramp će sigurno biti jako velikodušan jer zna na šta je Melanija navikla“, tvrdi Džordan, autorka knjige, a dodaje da će Melanija zadržati i sav dragoceni nakit koji je dobila tokom braka.

Melanija se zbog Donalda odrekla života u Njujorku, a u Belu kuću je došla naknadno, pet meseci nakon što je Donald postao predsednik, a ona se izvlačila na to što je čekala da njihov sin Baron završi školsku godinu. U njegovom mandatu dala mu je i bezuslovnu potporu.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar