Foto:Shutterstock/travellifestyle

Sud na Floridi odlučio je da kompanija Mekdonalds mora da plati jednoj osmogodišnjoj devojčici odštetu od 800.000 dolara, zbog toga što je dobila teške opekotine kada joj je pileći "meknaget" pao na nogu.

Vrela piletina napravila je 2019. godine opekotine tada četvorogodišnjoj Oliviji Karabalo, kada je otvorila svoj „Hepi mil“ u kolima u „drajv inu“ u Tamarku, u blizini Fort Loderdejla, preneo je BBC.

Njena porodica je tražila 15 miliona dolara odštete, a sud je u maju utvrdio da su Mekdonalds i njegova franšiza u tom mestu odgovorni za povredu devojčice.

Pravni tim porodice nazvao je tu odluku „značajnom“.

„Srećna sam što su poslušali Olivijin glas i što je porota mogla da donese pravičnu presudu“, rekla je majka devojčice Filana Holms.

Ona je na suđenju kazala porotnicima da njena ćerka ima ožiljak od opekotine i da želi da ga ukloni.

Advokati porodice su na sudu pokazali fotografije opekotina, kao i telefonom snimljeno vrštanje devojčice nakon što je povređena.

Zastupnici Mekdonaldsa su na sudu rekli da bi porodica trebalo da dobije 156.000 dolara jer je, kako su tvrdili, devojčica trpela bolove samo tri nedelje, koliko je bilo potrebno da rana zaraste, a naveli su da i dalje ide u njihove restorane.

***

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar