Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija Megan Markl navodno je prekinula odnose sa nekadašnjom najboljom prijateljicom zato što je smatrala da Džesika Malroni "zarađuje na njenom imenu", a povod koji je Megan čekala da se konačno otarasi drugarice bio je njen ispad kada je na Instagramu pretila tamnoputoj influenserki koja je govorila o privilegovanosti belaca.

Megan i Džesika upoznale su se u Torontu na snimanju serije Suits u kojoj je Megan imala manju ulogu, a Malroni radila kao stilistkinja. Džesika Malroni je bila pozvana i na Meganino venčanje sa princom Harijem 2018. godine, a sada je njihovo prijateljstvo, pišu britanski tabloidi, „zauvek gotovo“.

Izvor upoznat sa dešavanjima između dve nekadašnje prijateljice rekao je da je njihov odnos već bio ugrožen jer je Džesika pravila karijeru od prijateljstva sa Megan.

Prošle nedelje je influenserka afričkog porekla Saša Ekseter podelila niz neprijatnih poruka u kojima joj Džesika Malroni navodno preti da će je tužiti. Megan je, prema navodima izvora, iskoristila priliku u kojoj se Malroni ponela kao prava privilegovana belkinja kako bi je se konačno rešila sa dobrim izgovorom.

„To prijateljstvo definitivno nije ono što je bilo. I zaista, kako biste mogli da budete bliski prijatelji sa nekim ko od tog prijateljstva pravi sebi karijeru?“, rekao je izvor.

Džesikin rijaliti šou u međuvremenu je otkazan i otpuštena je sa pozicije na kojoj je radila pošto je „pretila“ tamnoputoj zvezdi društvenih mreža. Malroni je priznala da je „pogrešila“ što se sa influenserkom raspravljala oko privilegija belaca u trenutku kada i u Britaniji bukte protesti zbog smti Afroamerikanca Džordža Flojda.

Foto:PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Premda ova svađa nije do kraja razjašnjena, ispostavilo se da je Malroni pretila infulenserki da će kontaktirati kompanije sa kojima radi.

Pošto je Malroni odlučila da se javno izvini na Instagramu, ponovo se pozvala na Megan Markl rekavši da joj je žao zbog načina na koji je reagovala, što je „shvatila lično nešto što se nije odnosilo konkretno na nju“ i da joj je to što je Meganina „najbliža prijateljica“ pomoglo da mnogo nauči o rasi i problematici koja uz nju ide.

Džesika Malroni, stilistkinja iz Kanade, ranije je u više navrata javno prozivala „rasističke nasilnike“ kada je, po svemu sudeći, želela da se obračuna sa onima koji maltretiraju Megan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar