Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

Zamenik predsednika ruskog Veća bezbednosti Dmitrij Medvedev pozvao je u petak poznatog američkog milijardera Ilona Maska u Moskvu na proslavu Dana pobede sledećeg maja, javlja Tass.

“Vidimo se u Moskvi na Dan pobede!”, poručio je Medvedev na Tviteru odgovarajući na pitanje američkog milijardera kako je bilo u Bahmutu. Bahmut je, naime, ukrajinski naziv za Artjomovsk gde je Ukrajina rasporedila svoje rezervne trupe i gde su trenutno u toku teške borbe, prenosi N1.

Nastavak je to na komunikaciju koju su njih dvojica u četvrtak započeli na Tviteru nakon što je Medvedev regovao na ostavku britanske premijerke Liz Tras. Medvedev je poručio „baj, baj“ te se narugao čestitavši zelenoj salati referirajući se pritom na naslov Dejli Stara: “Hoće li Liz Tras nadživeti salatu?” Mask je tu objavu komentarisao ocenivši da je to „prilično lepo trolovanje“.

Zanimljivo je da je Blumberg baš danas javio, pozivajući se na anonimne upućene izvore, da administracija američkog predsednika Džoa Bajdena raspravlja o tome treba li SAD neke od poduhvata Ilona Maska podvrgnuti reviziji nacionalne sigurnosti, uključujući ugovore vezane uz Tviter i Spejs Ik-ovu satelitsku mrežu Starlink, prema osobama upoznatim s tim pitanjem.

BONUS VIDEO: Putin uveo ratno stanje: Uvod u totalni rat?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar